357590614967133.
top of page

Svært ved at fungere i din hverdag...?


Har du svært ved almindelige hverdagsting?


For flere stressede, angste eller deprimerede kan helt almindelige hverdagssituationer være utrygsskabende og svære at komme igennem.


Hvad der for andre gøres med venstre hånd og bind for øjenene, kan en med stress, angst eller depression have meget meget svært ved.


Selv de mindste ting i hverdagen koster så meget energi og ressourcer, at det kan føles som om at bestige Mount Everest.


At have lejlighedsvise følelser af stress eller angst er en normal del af livet, men mennesker med langvarig stress og angstlidelser, de oplever ofte hyppig, overdreven nervøsitet, angst, frygt, rædsel og panik i forskellige hverdagssituationer.


Disse følelser er uhensigtsmæssige og usunde, hvis de påvirker din livskvalitet og forhindrer dig i at fungere normalt i dit hverdagsliv.


Disse følelser af træthed, nervøsitet, pres, angst og panik kan forstyrre forskellige daglige aktiviteter - og de kan være svære at kontrollere.


De er ofte ude af proportioner med den faktiske fare og kan derfor få dig til at undgå steder eller situationer.


Du bør altid se din læge og/eller en terapeut, hvis din stress eller angst påvirker dit liv i en negativ grad.


Når du er langvarig stresset eller angst så har du ikke, den samme mængde energi, da det koster energi hele tiden at være på vagt.


Plus dit nervesystem hele tiden befinder sig i overload og du føler dig måske slidt.


Det er hårdt at gå rundt i en forøget alarmtilstand af nervøsitet, stress, pres, frygt og angst meget af tiden.Det slider både mentalt og kropsligt


Disse følelser er usunde, hvis de påvirker din livskvalitet og forhindrer dig i at fungere normalt i din hverdag.


Hvis du er en af personer, der oplever at din hverdag er som at navigere i et minefelt med stor nervøsitet, tankemylder, bævrende knæhaser og sitren i kroppen - så læs med her.Stress, angst og indkøb


Bare det at komme ud at handle ind i et supermarked kan være frygtindgydende - det handler om ren og skær overlevelse.


- sådan kan det i hvert fald føles.


I et supermarkede eller storcenter er der altid mange mennesker samlet i et stort lokale.


Det er fyldt med alverdens larmende støjkilder, diskuterende forældre, børns legen, muzak i højtalerne osv.


Det hele foregår samtidigt, man skal finde ens varer, få dem anbragt i kurven, alt i mens man måske skal holde øje med sine egne børn og bevare roen inden i sig selv.


Det er hårdt arbejde!


Man er på hele tiden og pulsen kører derudaf...!


Sideløbende har man måske en anspændt krop, der sitrer - og som er i den spæde opstart af et angstanfald med begyndende hjertebanken, sveden der pibler frem, halsen der snører sig sammen, uroen der fylder - og man vil bare gerne hjem i tryghed.Måske står du også ved siden af en mor med en skrålende baby på armen, mens der samtidigt løber flere børn rundt omkring dig i deres ulvetime, køen er alenlang og alle er stressede og skubber og revser af hinanden.


Kan du nikke genkendende til ovenstående scenarie?


Det ovenstående scenarie er en normal dag i supermarkedet for mange angst og stressramte.


Hvis du har det sådan, så kan jeg fortælle dig en lille hemmelighed.


Mange stress, angst eller depressionsramte har det sådant


Du er ikke alene


Hvis du er i den spæde opstart at din stress proces, så kræver det virkelig sin mand eller dame eller hvos du lider af svær angst.


Nogle gange kan det for en tid hjælpe dig at bestille varer hjem via nemlig.com*


Der kan du bestille og få leveret dine varer lige hjem til hoved-døren.


Det vil være en kæmpe lettelse for dig og dit hårdt prøvet system, at du ikke selv skal udsætte dig selv for alt den støj, når du er stresset - Ihverfald ny-stresset, meget angst eller svært deprimeret.


Angst og stress påvirker alle forskelligt. Der er både fysiske og følelsesmæssige symptomer, der varierer i sværhedsgrad.


Angst og stress påvirker ikke kun personen med symptomerne, men den kan ofte også påvirke familie og venner.


At blive diagnosticeret med depression, angst og stress kan påvirke en persons karriere, helbred, sociale liv, hobbyer og selvværd.Personer med depression, svær angst og langvarig stress kan også have svært ved at komme ud af huset, køre bil, være sammen med sin familie, lave enkle aktiviteter, være på café, arbejde, studere, shoppe, besøge en læge, snakke med sagsbehandlerne ved kommunen og meget mere.


Flere har ikke lyst til at socialisere i store grupper eller tilmelde sig nye aktiviteter.Du har måske mest lyst til at lægge dig ned i forskerstilling, gemme dig væk fra omverdenen, melde alt fra og ligge med hovedet fast parkeret under dynen den næste lange tid!


Flere bliver begrænset i deres færden og i deres laden, alt føles ukomfortabelt, hvilket påvirker både deres fysiske og mentale helbred negativt.


Er niveauet af angst og stress i en sådan grad, at de fysiske og kropslige symptomerne er overvældende og forstyrrer dagligdagen, så SKAL der hjælp til.Stress, depression og især angst kan umiddelbart få en person til at føle sig mest tryg i ens eget hjem, altså i ens komfortzone, hvilket gør det meget svært at prøve nye ting og tage risici.


Stress, depression og angst påvirker livskvaliteten.


Det kan efterlade en max udmattet af den konstante bekymring og følelsen af at være ude af stand til at tage nogen nye skridt fremad.


Så man stagnerer - står stille.


I hverdagen kan der opstå et hav af forskellige, udfordrende og angstprovokerende og nærmeste invaliderende situationer.Jeg vil nævne nogle flere i flæng.


Stress, angst og tog, bus og bilkørsel


Selv en ting som at tage almindelig transport rundt omkring i hverdagen, det kan være tungt og svært.


Der er forskellige grunde til, at nogen kan opleve angst ved at køre bil, bus eller tage toget.


Uanset om de har oplevet traumatiske hændelser tidligere eller har en intens frygt for ikke at have kontrol eller ikke kan lide at befinde sig i lukkede rum, så vil kørselsangst påvirke dagligdagen.


Nogle mennesker oplever måske kun angst, hvis de kører alene, andre når de skal køre nye steder hen eller tage toget eller bussen og ikke selv have kontrol over kørslen.


Hvis man er svært stresset, så kan man slet ikke koncentrere sig om at køre i bil, og har ofte ikke megen energi i tanken til offentlig transport.


Dette kan påvirke det sociale liv, ens evne til at arbejde uden for hjemmet og meget mere.


Det kan for nogen være direkte frygtindgydende, nervepirrende at komme ud af huset eller møde nye menneske.


Men det kan man få gode redkaber og metoder til at komme sig over.
Stress, angst og arbejde


At leve et fuldt og økonomisk stabilt liv uden en fast indkomst er svært.


Mange med svære psykiske udfordringer har ofte en dårlig økonomi grundet mistet arbejde, det giver en dårlige indkomst, som igen bevirker at de ikke kan få den rette og nødvendige hjælp til deres problemer.


Når man ikke får den rette hjælp, så bliver man hellere ikke parat til et nyt arbejde, praktik etc.


Det er op af bakke, og det giver igen anledning til mere bekymring, angst og stress.


Den onde cirkel er startet og kører bare rundt og rundt.Der er mange andre arbejdsrelateret udfordringer ifm med en depression, stress og angstlidelse.


Desværre kan nogle mennesker med en depression, stress eller angstlidelse være ude af stand til at arbejde eller kunne beholde deres job.


En person kan have svært ved at møde op på et arbejde uden en knugende angst eller de er blevet totalt udmattet og har brugt de fleste af deres af ressourcer grundet stress eller de kan ikke lide at blive konfronteret af kollegaer eller bede om hjælp.


For nogle er en hjemmearbejdsplads en mulighed, der kan hjælpe med at lindre følelser og symptomer på stress og angst.


For andre er det at holde sig sygmeldt for en rum tid. Mens nogle bliver sygmeldt flere gange, grundet for hurtig tilbagevenden.


Efter noget tid sygmeldt er man måske parat til at prøve en praktikplads, fleksjob eller et nyt arbejde.


Men vejen derhen kan være et bakkerigt landskab, hvor det går op og ned, frem og tilbage, hvor man kan "slå" sig selv knockout ved at presse sig selv ved t gå for hurtigt frem eller føle sig presset til at gå op i tid eller opleve stærkt pres for egne eller andre forventninger.


Det er en udmattende procesDet kan være svært at skulle vinke farvel til sin arbejdsidentitet for en tid, det kan for mange føles som et stort nederlag.


For hvis jeg ikke er en arbejdende person, hvem er jeg så?Stress, angst og relationer


Som med enhver psykisk lidelse kan forhold være sværere at opretholde, når man kæmper med depression, stress og angst.


Denne lidelse efterlader ofte individer konstant stressede, ukontrolleret bekymrede og undrer sig over deres forhold.


Uanset om det er i romantiske eller familiære forhold eller ens nære venner,... så kan en person, der ikke oplever stress eller angst, have meget svært ved at forstå disse nye ængstelige ændringer hos deres kære.


Så at leve en almindelig hverdag kan være udfordrende og slidsomt på mange plan.


Ingen tvivl om at det er dejligt og nærende at være sammen med mennesker, men det skal hele tiden afmåles ift hvor man er, hvad man mærker etc.


Noget der kan hjælpe, det er at blive bedre til at planlægge din tid, dine indkøb og din mig-tid.


Lav en uge-plan.


Som ny-stresset skal du først og fremmest have tid til at komme dig og skærer alt andet unødvendigt væk og ind til benet.


Ellers skal du lærer at uddelegere.


Hvis du har en større familie, så

må de stå for de huslige sysler så som rengøring, indkøb og madlavning for en tid.


Hav ikke dårlig samvittighed.


For du er på det hårdeste arbejde, som du nogensinde har været på.


Du er ved at komme dig over en depression, stress og angst måske begge dele - du arbejder med dig selv 24/7 - så giv dig selv denne slap af tid, din alene-tid, din rekonvalescens.


Så kan du senere hen komme tilbage med fornyet energi.Det kan du ikke, hvis du skubber og presser dig selv afsted, så bliver du bare mere stresset.


Vær god ved dig selv.


Du har fortjent det, da du med garanti har arbejdet alt for meget og alt for længe.


Derfor kan du med god samvittighed smide din dårlige samvittighed overbord.


Du er ikke alene.


Der er så mange, der har svært ved helt normale gøremål, når de har stress og angst eller begge dele.

Bare det at sende børnene i skole, lave kaffe eller mad til sig selv eller gå i bad kan virke total uoverskueligt og uoverkommeligt.

Efter ganske få gøremål er man sat total skakmat, og skal ind og hvile igen selvom man lige er stået op!


Når man er stresset, så viser kroppen forskellige karakteristiske tegn så som kropslige symptomer, psykiske symptomer og ens adfærd ændres.


Når man lever med en stressreaktion i forvejen og fx. skal ud at handle, så kan som skrevet tidligere, så enkel en ting som indkøb sætte hele ens alarmberedskabet igang.


Da ens tanker eller krop nemt eller øjeblikkeligt går i alarmberedskab og gør klar til kamp eller flugt.


Hormonet adrenalin frigives i store mængder i løbet af ganske få sekunder.


Frigivelsen af adrenalin påvirker kredsløbet, så blodtrykket og hjertefrekvensen stiger, og musklerne gør sig klar til at yde det optimale.


Når man pludselig bliver bragt i en meget stresset situation, så er der oftest hyppige fysiske symptomer fx. som hjertebanken, høj puls eller svedige hænder.


Nogle behøver bare at tænke intenst på en meget stresset situation som at købe ind, snakke med chefen eller få et opkald fra kommunen eller skulle ned i jobcentret for at fremkalde disse fysiske reaktioner.


Det er fordi, at ens system allerede står og slår gnister i nervesystemet.


Systemet føler sig truet


Det svarer til, at en sabeltiger konstant ånder dig i nakken


Det kan også være en helt almindelig mail eller et opkald som sætter gang i systemet.


Måske starter du din dag med at åbne din indbakke.


Der ligger en mail fra kommunen, Jobcentret eller din nuværende chef eller gamle chef.


Med det samme sætter det gang i dine tanker, som så føder den næste og næste alarmerede tanke.


Hvad vil de?”

“Mister jeg mine penge?”

“Skal jeg igen op i tid eller ud på arbejdet igen?”


Hele dit system slår knuder og går i alarmberedskab, før du overhovedet ved, hvad der står i mailen, det vender simpelthen din dag på hovedet.


Dit system er i fare.


Igen får du symptomer.


Du kan i disse situationer blive bedre til at kontrollere dem, så du ikke helt instinktivt ryger med på alarmberedskabs-karussellen.


Du kan lære den simple teknik at sige pyt.


Da du alligevel ikke kan ændre din situation. Du kan ikke tænke eller planlægge dig ud af det.


Du skal lære. hvad du har kontrol over og ikke har kontrol over.


Du kan lære at få

magten og kontrollen tilbage.

Også selvom du føler, at du har mistet alt kontrol over dig selv og dit livFå din partner med indover, få din terapeut til at hjælpe dig eller få en bisidder med til overtage kommunikationen med det offentlige og til møderne.


Jeg påtager mig ofte alt kommunikation imellem arbejdsgiver, kommune etc for flere af mine klienter i starten af en depressions, angst, stress-sygemelding.

En sygmeldt stresset og angst skal skærmes for disse problemer i hverdagen, for at kunne komme sig hurtigere og bedst.

Du skal som stresset eller ved stressrelateret angst have ro.


Hvad jeg her beskriver er helt normale hverdagsreaktioner ved stress og angst.


Du bliver over tid bedre til at styre disse situationer.


Der skal ikke så meget til, for at du kan få det nemmere i disse situationer.

Der skal ganske enkle teknikker til - og tro mig de virker.


Så du igen kan handle ind, være sammen med vennerne og forholde dig bedre til de små uventede situationer i hverdagen uden alarmklokkerne ringer i dit indre og går amok i krop og sind.

Du skal blandt andet have fokus på din kropsbevidsthed.


Du skal i fx indkøbssituationer lære at have kontakt til din krop, og have en god jordforbindelse.


Lige nu cirkulerer din energi alt for meget til vejrs som en ballon.

Det har den med at gøre, hvis du tænker for meget og ikke er særligt meget til stede nu og her.


Så føler du dig som en vejrballon, der stiger til vejrs.

Og så går dit alarmberedskab igang.


Derfor skal du lære at bruge forskellige teknikker til at aflede dig med.

Du skal simpelthen lære at tjekke ind og komme hjem til dig selv.

Du kan få rigtige gode øvelser til at hjælpe dig i disse højspændte og pressede situationer.


Jeg har indtalt en guide, hvor der er ca 50 øvelser, som du kan bruge i hverdagen når stressen eller angsten popper op.


De er alle meget enkelt og de virker.

Jeg var ikke kommet mig ud af stressens klør uden disse redskaber.

Jeg bruger dem selv trofast hver dag.

Med øvelse virker de med garanti, og de vil gøre din hverdag så meget nemmere.


Her er link til audio-filen i shoppen - hvis altså du er interesseret . Klik på billedet nedenfor.


Disse øvelser er meget kraftfulde


Du kan også gå hele vejen og melde dig til online forløbet.


Der lærer du alle ovennævnte teknikker - og de virker, det lover jeg.


Så du hurtigere og bedre bliver fri for din angst og stress.


Så du hurtigere begynder at leve i stedet for at kun overleve.

klik på billedet.

Jeg ville sådan ønske, at jeg selv havde kunne melde mig på forløbet, da jeg var stresset.

Jeg er ikke mirakelmager og kan ikke gøre jer helt raske på 2 uger.

Men jeg kan med sikkerhed gøre jeres liv meget lettere - og med den rette tid og øvelse vil disse redskaber kunne gøre jer raske - eller I vil kunne komme hen til et punkt, hvor I kan opnå et godt og balanceret liv.


Kh Charlotte 😍😍

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page