357590614967133.
top of page

Hjerne-zaps og elektriske stød i hovedet, stress og angst


Hjernezaps er føleforstyrrelser, der føles som elektrisk stød i hjernen.


Det er meget forskelligt, hvordan det opleves fra person til person.


En person kan bemærke en kort summende lyd og føle sig svag eller ør i et øjeblik.


En anden kan blive svimmel etc.


Brain zaps sker ofte for personer med angst, kronisk stress eller når en person holder op med at bruge visse lægemidler, især antidepressiva.


De er ikke skadelige, og det vil ikke skade hjernen.De kan dog være meget generende, desorienterende og være forstyrrende for ens søvn.


Der er ingen medicinsk betegnelse for  brainzaps/hjernezaps, men forskere beskriver dem som en form for føleforstyrrelser.


Føleforstyrrelser kan komme efter ophør med antidepressiva og kan føre til brændende, prikkende, elektriske eller stødlignende fornemmelser i krop og hjerne.


Men man kan som sagt sagtnes opleve alle disse symptomer ved kronisk stress og angst.Hvad forårsager elektrisk stød følelse i hovedet også kaldet brainzaps?


Når man har angst eller stress, så er der en del kropslige symptomer som følger med.


En af dem er følelsen af at have elektrisk stød i hovedet også kalder brainzaps/hjerne-zaps.


Følgende er almindelige beskrivelser af stress- angst-hjerne-zap symptomer:


Det kan føles som om dit hoved eller hjerne pludselig er blevet rykket rundt af et elektrisk stød eller elektrisk ladning.


Det kan føles som om, at du får et sus der løber igennem dit hoved.


Det kan føles, som om dit hoved eller din hjerne er blevet zappet, summet, chokeret, rykket eller fået en pludselig "hjerne-, hoved- eller kropsskælven eller gys".


Det kan føles, som om din hjerne har fået et pludseligt gys, rysten eller vibrationer.


Nogle mennesker har følelsen af at hjernen zapper i hjernen, mens andre føler hjernen zapper i hele hovedet.


Selve hjerne- zaps, eller hjernerystelserne eller følelsen af de pludselige vibrationer varer generelt kun i få øjeblikke.


Hjerne zaps, rystelser eller vibrationer kan typisk forekomme uden varsel, selvom nogle mennesker siger, at de kan mærke dem komme.


Hjernen zapper eller ryster eller vibrationerne stopper oftest lige så pludseligt, som de begynder.


Nogle mennesker siger, at de også oplever et udbrud af skarpt lys ved hjerne-zap.


Hvor andre oplever, at deres øjne ryster af hjerne-zap.


Andre kan opleve øjeblikkelig svimmelhed eller svimmelhed ifm med hjernezappen, som kan blive hængende efter at hjernezappen er stoppet.


Igen er der andre der  oplever ringen, summen eller pulsen i øret/ørerne under og efter hjerne-zappen.


Man kan også opleve at få kvalme eller ondt i maven under og efter hjerne- eller hovedzap.Nogle oplever at blive bange for, at få en hjerneblødning, men det er ikke farligt, det er "kun" et generelt stress-symptom.


Flere bliver rystede over deres hjernezappen, som kan efterlade dem ængstelige og bekymrede over at få endnu en, eller en anden hjernezap, der er langt mere alvorlig og varig.


Denne liste er selvfølgelig  ikke udtømmende, men repræsenterer de mest almindelige beskrivelser af stress-angst-hjernezap-symptomet.


Dette symptom kan føles som om det kun forekommer i hjernen, i hele hovedet, eller nogle mennesker oplever zap-følelsen i hele kroppen.


Mens stress-angst-hjerne-zaps-symptomer kan opstå af sig selv, kan de også være ledsaget af andre symptomer, såsom svimmelhed, rysten, åndenød, stram hals, følelsesløshed, nåle og så videre.


Da angst-forårsaget stress er en almindelig årsag til hoved- og hjernezaps-symptomer, kan hjernezaps ledsages af et, nogle få eller alle dine stress eller angstsymptomer.


Alle kombinationer og variationer af symptomer, der opstår sammen med hjernezaps, de er almindelige.


Bare fordi du har andre symptomer med dine hjerne-zap, betyder det ikke, at der er en anden eller mere alvorlig årsag.


Men derfor går man altid til sin læge først.


Igen er det almindeligt, at hjernezaps opstår af sig selv eller sammen med andre symptomerSymptomerne så som hjerne-zap og rystelser i hovedet etc, så kan de opleves  i løbet af dagen eller natten eller når du falder i søvn, det er almindelige stress og angstsymptomer, der føles som om, at din hjerne eller dit hoved pludselig bliver stødt, summet, zappet, elektrisk stødt eller følelsen af en rysten.Hvis du oplever hjernezaps som føleforstyrrelse, der føles som elektrisk stød i hjernen, så kan du som sagt behandle det med afstressende redskaber.


Du kan deltage i forløbet Boost din hjerne eller prøve Online Forløbet, det vil tage symptomerne over tid, hvis du bruger redskaberne konsekvente0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page