357590614967133.
top of page

Få recept på natur og sænk dit stressniveau.Jeg vil gerne sætte en stor fed streg under, at naturen gør underværker for en stressramt.


Derfor vil jeg den næste tid sætte endnu mere fokus på “naturterapi mod stress”. 


Hvem nyder ikke at mærke den friske luft, og solen der lige så stille varmer vores ansigt.


Når vi befinder os i naturen, så går alting mere langsomt, vi går ned i gear, og det er ligesom, at vi forbinder os med naturen - og at vi er en del af noget større end os selv.


Naturen healer os, og giver os flere fantastiske sidegevinster, den sænker vores stressniveau og stresshormonet kortisol markant.


Vi danner også mere af stoffet serotonin, som er en af hjernens naturlige stoffer som stabilisere vores humør. Vi får også nemmere ved at sove. Så der er mange fordele og gode sideeffekter ved at opholde sig i naturen eller gå en god tur hver dag.


Undersøgelser viser ydermere at, vi sænker vores blodtryk, hjerterytme, åndedræt og at naturen virker beroligende på vores sind.


I en verden som mere og mere har fokus på højt tempo og fokus på udvikling og omstillingsparathed. Så er naturen faktisk et sted, hvor vi kan gå hen og søge og få ro.


Vores dagligdag er fyldt af valg, overvejelser, udfordringer og endnu flere valg. Vi står hele tiden overfor så mange valgmuligheder, at vi nemt kan føle os forvirret, overvældet, stresset og utilstrækkelige.


Vi bliver konstant bombarderet af indtryk og muligheder - og det kan nemt føre til irritation, manglende orientering og stress.


Men det er der råd for, fordi lige netop her kan naturen give os en vigtig pause i vores hverdag. Derfor er naturen og naturterapi et god sted og en god ramme for ro og velvære for krop og sind.


Virker naturen på stress?

Forskningen beskriver naturens store effekt på os som mennesker og på krop og sind.


Undersøgelser viser, at være tilstede i naturen betyder, at der sker noget med os både fysisk og psykisk.


Opsummering

- vi kan opleve at få:

  • Mindre af stress-hormonet kortisol i blodet

  • Ændret hjerterytme

  • Lavere blodtryk

  • Stærkere immunsystem

  • Øget mængde af serotonin.

  • Mere ro og balance

  • Mere velvære i krop og sind

  • Et frirum og en pause i hverdagen

  • Slapper nemmere af

  • Bedre søvn

Så der sker noget med os, når vi er tilstede i naturen, og når vi stille betragter naturen, så bliver vi faktisk en del af noget større. Vi føler os måske trygge og beroliget.Så på med vandreskoene....

- og gå ud i den danske natur, brug alle dine sanser og mærk dig selv, sug alle de mange indtryk til dig.


Som den danske

filosof Søren Kirkegaard sagde:


“Tab for alt ikke lysten til at gå i naturen. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den”

Når du kommer hjem, så er jeg sikker på, at du har større mentalt overskud og ser alting med større klarhed.


Kh Charlotte ❤️0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page