357590614967133.
top of page

Mindfulness kan give dig stor ro og balance...Jeg arbejder med det hele menneske, så når en stress-ramt kommer til mig, så starter vi med en introduktionssamtale, og derefter tilrettelægger vi sammen længden på et evt individuel stress-forløb.


Alle mennesker er forskellige og kommer med forskellige bagage, så det vil være meget individuelt, hvor lang tid det tager en stressramt, at blive stress-fri. Derfor kan man umiddelbart ikke sige nøjagtigt, hvor lang tid et stressforløb tager, det er også af respekt for den stress-ramte at man skal vurdere fra individ til individ.


Det hele kommer an på, hvor stresset man er, hvor længe man har været stresset, hvilket type menneske man er, hvilken mønstre, vaner og rutiner man har, hvilken historie man bringer med sig osv.


Jeg kan derimod godt lave afstressning- forløb på 4 uger, men at sætte et nøjagtigt antal uger på, før du er 100% stress-fri, det kan jeg desværre ikke, der er for mange ubekendte.


Stress rammer ofte på alle flader af livet, det kan være det identitetsmæssige, det sociale, psykologiske og fysiologiske etc. Derfor er det kun godt, at man arbejder med hele mennesket, og alle aspekter i det levede liv, for at kunne komme tilbage til et liv i ro og balance.


Et af de redskaber, som giver stor ro og balance er mindfulness.


Mindfulness er i mit arbejde med stress-ramte et effektivt og essentielt redskab, det skaber en bevidsthed i den enkelte, som jeg ikke har set lignende andre steder.


Mindfulness findes i næsten alle buddhistiske retninger også i yogaen.


Mindfulness betyder egentlig bare opmærksomhed.

En opmærksomhed som er rettet imod det du gør, imens du gør det. Det er opmærksomhed på, hvad der foregår i dit hoved din krop og omkring dig.


Mindfulness handler om opmærksomhed og nærvær


Mindfulness handler om at skabe fuld opmærksomhed og nærvær i øjeblikket. Det positive ved mindfulness er, at vi får fuld opmærksom på, hvad vi tænker, hvad vi føler, hvad vi mærker i kroppen og hvad vi foretager os. Tankerne har det med at vandre ud i hverdagsting, planlægning, analyser, bekymring og vurderinger. Vores følelser styrer meget af vores liv, og vi foretager os alt andet, end det vi tænker på. Mindfulness giver os mulighed for, at bringe vores bevidsthed tilbage til nuet – vi bliver nærværende og tilstede i øjeblikket.


Når vi ikke er opmærksomme, styrter vi ofte afsted på autopiloten. Det betyder, at krav, forventninger, tanker og følelser styrer vores liv, vi føler os tit pressede til det yderste og stressede, så vi kan miste glæden og livsgnisten. Mindfulness er en enkel og effektivt metode til at bryde de negative handle- og tankemønstre, og i stedet skabe ro i vores tanker og følelser.

Forskningen har påvist, at metoden effektivt og vedvarende reducerer stress og fornemmelsen af at være presset samt reducerer sygefravær betydeligt.


Det, der kan forhindre fornemmelsen af nærvær, er vores vanemæssige mønstre i tanker, adfærd og krop. Mindfulness er en enkel og effektiv metode, som er rimelig nem at gå til.

Men du skal gøre en helhjertet indsats helst hver dag – så virker det også !
Træn lidt (næsten) hver dag


Man træner mindfulness ved dagligt at praktisere en mindfulness- øvelse.


Der skal ikke så meget til, før man mærker effekten og værdien af ens mindfulness-træning.


Jeg vil anbefale, at man laver en mindfulness øvelse 15 minutter 5-6 dage om ugen.


Ved at træne på denne måde, så vil du allerede opnå et godt og vedvarende resultat efter få uger.


Men mindfulness er ikke blot en teknik eller selve øvelserne. Mindfulness er en livsholdning og en bevidsthed af opmærksomhed og nærvær, som man bringer med sig rundt i dagligdagen, uanset hvad man foretager sig, om man er alene eller sammen med andre.


Med den daglige træning, lærer man at blive opmærksom, og man bliver i stand til slippe autopiloten og komme tilbage til nærværet – lige når man vil. Så man bliver i stand til at stoppe op, før man handler.


De fleste af os, lever et travlt og måske til tider et hektisk liv, sådan skal det være. Men der hvor kæden hopper af, og det ofte går galt, er når man har for travlt, og man ikke længere kan slappe af og finde ro og være nærværende.


Så derfor er det vigtigt, at træne lidt hver dag, da det kræver øvelse - og øvelse gør mester.


At lære mindfulness kræver træning gennem mindfulness-øvelser og gerne mindfulness-meditation. Forskning har vist at mindfulness har en stor effekt på stress, angst, post-traumatisk stress og depression.


 

Man kan anvende mindfulness til mange ting:


At skabe kontakt og mærke sin krop

At få ro på ens nervessystem

At komme hjem til sig selv

At blive bevidst om sig selv, og hvordan man tænker om sig selv


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page