357590614967133.
top of page

Energi-spiseren - Er du styret af din smartphone?Du kender det sikkert kun alt for godt, det med at man lige skal tjekke sin smartphone for en sms eller en notifikation.


Straks man mærker telefonen vibrere i lommen eller at den bibber, så smider man alt hvad man har i hænderne, også selvom man står sammen med nogle interessant personer i en dyb og spændende samtale, så bliver man simpelthen nødt til at tjekke sin smartphone.


Det kunne jo være, at det var noget vigtigt.


Bagefter opdager man, at det bare var en notifikation fra en tilfældig FB gruppe, en venskabsanmodning, fra en som man overhovedet ikke kender, eller en anden fuldstændig ligegyldig ting.


Men pyt med det... for nu når man alligevel lige har åbnet telefonen (nok 60-70 gange bare den ene dag), så kan man jo lige så godt svare på en arbejds-mail eller to.

Man kan da også lige like et par billeder på Instagram, se vejrudsigten, se hvad den spændende Breaking News fortæller og selvfølgelig også læse et par andre beslægtede nyhedsartikler.


Vores smartphones kommer nemt til at styre vores liv på godt og ondt, den er en tidsrøver af kaliber. Vi kan nærmest ikke gå udenfor en dør uden vores fantastiske smartphone, for man skal jo tjekke hvor mange skridt man går, kalorieforbrænding, vejret, høre musik osv.


Mange har smartphonen liggende på natbordet, så de også lige kan tjekke nyheder eller notifikationer, før de skal sove eller om natten når de er oppe for at tisse.


Hvis der er noget, som kan forstyrre ens gode søvn, så er det mange impulser før ens sengetid og det blålige lys fra ens smartphone.


Det er skruen uden ende - og vi får aldrig den mentale ro eller taget en ordentlig pause, da pausen selvfølgelig også tages sammen med sin elskede smartphone.


Problemet eller udfordringen med vores smartphones er, at de konstant påkalder sig vores opmærksomhed - og vi fristes til at lave flere overspringshandlinger hver dag.


Vi mennesker har brug for ro og pauser, for at kunne få de nødvendige afbræk eller et pusterum midt i en ofte travl hverdag.


Pausen bruges til at lægge alle dagens mange indtryk væk.


Hvis vi aldrig holder de nødvendige pauser, så kan vi stresse os selv unødigt. Vi kan ikke holde til at være på eller online hele tiden i længere tid.


Så sluk nu din smartphone (bare engang imellem)!


Din smartphone skal også lades op ofte flere gange om dagen ellers går den død - det samme skal du ellers går du “død”. Vi mennesker bliver nødt til at trække stikket og oplades ellers går vores indre batteri død.


Alle disse kontinuerlige afbrydelser er ikke godt for vores hjerne. Vi bliver mindre effektive og får markant svære ved at fokusere på den opgave eller være nærværende i den samtale, som vi lige var igang med.


Hvis du er stresset, så kan din stress blive yderligere forværret af, at være så meget på og dagligt blive bombarderet med så mange forskellige indtryk.

Hvis du er meget stresset og tilmed sygemeldt med stress, så vil jeg klart anbefale, at du holder en lang pause fra de sociale medier, arbejdsrelateret korrespondance etc.


Så gør dig selv en tjeneste...


Sluk telefonen, sæt den på lydløs eller slå dine notifikationer fra.


Du kan også vælge, at din smartphone kun er tændt på nogle faste tidspunkter hver dag.

Der er ikke nogen regler eller nogen der siger, at du skal være tilgængelig hele tiden 24/7.


I “gamle” dage var det faktisk “nemmere” da der ikke eksisterede smartphones. Hvis man ringede til en, og de ikke var hjemme, så prøvede man da bare igen senere eller indtalte en god gammeldags telefonbesked.


Man skulle ikke være online hele tiden, og der var ikke de samme forstyrrelser, det var faktisk en god ting.


Når man var sammen med sin familie og venner, så vægtede man nærvær og den gode dybe og reflekterende samtale. Nu om dage, sat lidt på spidsen, så vægter man også samtalen, men sideløbende med samtalen favoriserer man også tiden med sin smartphone, ihvertfald noget af tiden.


Nu skal I endelig ikke misforstå mig, jeg er en stor fan og tilhænger af vores tids teknologi. Den er fantastisk og åbner op for uendelige mange muligheder.


Jeg bruger den selv i stor stil, men jeg sørger også for at få mine gode pauser hver dag i form af gå ture, meditation, yoga eller måske sidder jeg bare og dovner i sofaen med lukkede øjne. Jeg gør det, fordi jeg ved, at det har min krop og mit sind brug for.


Jeg vægter mit helbred, min ro og min balance højt, og som tidligere stressramt kan jeg mærke konsekvenserne af ingen pauser eller ro hurtigere.


Men en ting er sikkert alle mennesker har brug for ro og hvile istedet for, at man sidder parkeret og stirrer ind i en sort firkant så som sin smartphone, Ipad eller Iwatch hele tiden - så man ikke giver sin hjerne og krop den mulighed for ro og restitution, som den så tydeligt behøver.


Så kære venner,

til alle jer der kan genkende jer selv i dette skriv, det er på høje tid, at du favoriserer dig selv og din alene tid og ikke din smartphone.

I kunne måske bare bruge den lidt mindre...


Hvad mener i?

Når man skal komme sig over stress, så betyder energi-optimering alt.

En genvej til at navigere uden om stress i dagligdagen er at forstå, hvor man taber energi og føler sig drænet – og hvornår der vindes, oplades og regenereres energi, så overskuddet på kontoen hurtigt mærkes.

Hvis du vil lære at energi-forvalte, og lære at spare din energi, så du får det bedre og reducerer stressen


- så læs om Online Forløbet - klik på billedet


Lev i stedet for kun at overleve0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Yorumlar


bottom of page