357590614967133.
top of page

Din krop lytter altid til tankerne


Dine tanker bliver nemt din virkelighed.


Så tænk mere over hvad du fylder hovedet op med, og over hvilken måde eller toneleje du bruger om dig selv.


Psst din krop lytter altid med.


Som James Allen siger:

“I dag er du lige præcis der hvor dine tanker har ført dig hen. I morgen vil du være der, hvor dine tanker vil tage dig hen.”


Vores fantastiske hjerne tror på alt, hvad du fortæller den - og din krop lytter altid troligt med.


Tanker har stor effekt på vores krop og sind.


Tanker kan meget nemt stresse os eller gøre os bange.


Hvis vi har negative på negative tanker, så kan man egentlig godt forstå, at kroppen bliver opspændt og træt.


Mental hovedrengøring


Derfor er der engang imellem behov for, at vi gør ordentlig hovedrengøring i vores mentale verden altså vores tanker.Tænk over hvordan du taler til dig selv?


  • Er du negativ?

  • Er du dømmende?

  • Er du vurderende?


Er du hårdere i tonen overfor dig selv end overfor andre?


Gælder der andre spilleregler for dig selv end overfor andre?


Kender du til følelsen af, at du har et helt panel af forskellige “personligheder” eksempelvis dommeren, slavepiskeren etc, der sidder på skulderen af dig og hvisker i dit øre, det kan også være at de lyder i dit hoved?


De kan være dømmende, vurderende, perfektionistiske, præstationsorienteret etc.


Måske fortæller de dig, "at du ikke er god nok"... eller at du lige skal presse dig selv lidt hårdere osv.


Eller...


Er du venlig og kærlig stemt i tankerne overfor dig selv?


Er du overbærende overfor dig selv?


Er du positiv stemt mod dig selv?


Prøv at iagttage dine tanker, når du iagttager dine tanker, kan du bedre få øje på tankerne for hvad de egentlig er, nemlig bare tanker, de er ikke hele din virkelighed.


Du behøver ikke at følge eller agere i forhold til dine tanker.


Du kan foretag et valg, når du “ser” og hører tankerne.


Nemlig hvordan du vil tale om og med dig selv.


Når du iagttager tankerne, så uanset hvad du møder, så mød det og tankerne med accept og rumlighed.Send varme, positivitet og måske et let anerkendende smil.


De må gerne være der, men nu er du blevet bevidst om dine tanker, så kan du vælge at skifte fokus eller fortage et andet valg.


Tænk derefter og giv et så positivt korrigerende modsvar, og agere så meget du kan derefter.


Denne tænkning gør, at man føler sig gladere, og man har mere lyst til at begive sig ud nye og i flere ting, end hvis man er styret af ens negative tanker, og hele tiden tænker ikke-konstruktivt.


Negative tanker gør, at man i nogle tilfælde kan blive vred, destruktiv, ked af det og ikke værdsætter livet og de glade stunder, som man måtte opleve.


Men du kan træne dig selv til at kunne iagttage, hvad du tænker og derefter korrigere det.Du lærer ikke at kunne korrigere dine tanker fra den ene dag til den anden, det kræver øvelse.


Men med de rette øvelser og redskaber, kan du træne din hjerne til at iagttage dine tanker og derefter korrigere dem med et bedre alternativ eller modsvar eller lade tankerne passere.


Når vi ikke "hopper" med på tankerne, men derimod lader dem passere som skyer på himlen, så vil du finde ud af, at de ikke kan påvirke dig så nemt, samt at de hurtigere går væk.


Der findes også ret enkle teknikker, du kan bruge for at ændre dit negative tankemønster til et mere positivt rettet tankemønster.


Når vi har en mere positiv og anerkendende tankegang og tilgang til os selv, så medfører det en dominoeffekt af ro, positivitet, glæde og lykke.Prøv at bruge to minutter hver dag på at fylde dit hovede med taknemmelighed og positive tanker, du vil mærke en effekt hurtigt. Du vil få nemmere til smil og glæde.


Når der er gået en rum tid, så sæt tiden op, du vil derefter mærke at taknemmelighed og at tænke positivt bliver lettere og kommer mere automatiseret.


Som Dalai Lama siger:

“Vælg at være optimistisk. Det føles altid bedre.”


Så kan vi alle blive enige om, at livet er alt for kort til at have en hård og nedsættende tone eller tanke om sig selv.


Vi har alle fortjent bedre især fra os selv.


Så start forandringen i dag.


Som Gandhi så fint sagde:

“Vær forandringen, du ønsker at være og se her i verdenen.”


Husk vi bliver, hvad vi tænker


Prøv at have fokus på det, der går godt og mindre fokus på det der går skidt.


Det er ikke altid nemt, men du kan øve dig i det. Når du ikke kan, så er det ikke en fejl fra din side, det er læring til næste gang.


Du har kraften til at vende dine negative tankerHvis du vil lære disse teknikker med enkle redkaber, så tilmeld dig Online Foeløbet, så du kan mestre din tilgang til dig selv.
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page