357590614967133.

Af din sårbarhed vil din styrke komme...

Opdateret: 6. juni 2019Jeg ser ofte, at mange stressramte kæmper med deres egen sårbarhed og evnen til at være helt sig selv og åbne op og græde, hvis behovet er for det.


Vi har lært helt tidligt fra barnsben af, at vi skal være hårde, stærke og modige, at vi bare skal rejse os op, når vi er faldet, at vi skal holde op med at være en tøs eller græde - og komme videre i teksten.


Stort mod og mange tårer

Jeg selv har altid haft utrolig svært ved at græde, jeg så det som et stort personligt nederlag og følte, at jeg blev set som svagere i andres øjne.


Da jeg gik ned med et stresskollaps og begyndte at arbejde med mig selv, så måtte jeg hurtig sande, at jeg kun blev stærkere af at græde. I mit tilfælde krævede det rigtig mange tårer. Det krævede mod at turde græde, også foran andre, hvor jeg tidligere havde følt, at jeg blottede mig selv.


I dag kan jeg græde over det mindste, jeg bliver nemmere berørt. Det er dejligt forløsende og åbner op for mit hjerte på en anden måde end tidligere. Jeg er blevet rigere som menneske og er stolt af, at jeg nu kan vise min sårbarhed overfor omverdenen. Min sårbarhed er en del af mig - og hele verden skal se hele mig ikke kun det halve.


Selvfølgelig falder jeg stadigvæk tilbage i mine gamle mønstre, jeg er dog kun et menneske.


Men jeg kan ikke længere være i en påtaget rolle ret lang tid af gangen. Hvis jeg prøver at være “falsk” stærk eller påtager mig en maske eller rolle, så knækker kæden for mig. Jeg skal være 100% autentisk.


Det er gaven efter mit stressknæk.


Derfor vil jeg gerne slå fast med syvtommer søm, at det er vigtigt, at vi har modet til at stå imod og evnen til at se disse mønstre og disse forældede overbevisninger og holdninger.


Det pudsige og forunderlige er nemlig, at vores største udvikling oftest sker, når vi tillader os selv at være sårbare. Når vi møder, omfavner og accepterer vores sårbarhed - så kommer vi hjem til os selv, og der kan vi ånde og leve frit, og vise hvem vi virkelig er.


Så BYD din gråd og din sårbarhed velkommen.


Opskriften lyder ret enkel og banal - vores hverdag er fyldt med banaliteter - men det er faktisk meget konfronterende/udfordrende og ikke altid så nemt i selve situationen. Men det er også kærligt og omsorgsfuldt, at have intentionen og viljen til at ville os selv det bedste.


… vidste du godt, at når du græder?

Undersøgelser peger på, at tårer fjerner kemiske forbindelser, som er forbundet med stress, og at gråd dermed har en rigtig god udrensende effekt. Desuden sender tårer et klart signal til dig og til dine omgivelser om, at du har fået nok, og at du skal gøre noget ved det, der gør dig trist og ked af det. Vi græder nemlig meget sjældent uden en grund.


Du græder, fordi du er ked af det, såret og har brug for trøst og omsorg. Gråd er kroppen og sindets måde at håndtere følelser på, og det har i øvrigt intet med svaghed at gøre - og det er ikke et nederlag.


Mange oplever lettelse og bedre humør lige efter, de har grædt. Når du er trist og græder, frigives der bl.a. endorfiner, som kan løfte dit humør og din energi. Derfor kan det være en stor følelsesmæssig lettelse at græde ud ved en god vens skulder. Det giver sindet mulighed for at "rense ud" og hjælpe dig tilbage i ro og balance.


Hvis vi derimod holder vores gråd tilbage og undertrykker den over længere tid, så bliver vi ofte matte og trætte, da det kræver utrolig mange ressourcer og energi, at holde noget tilbage. Vi bliver mere presset og stresset, og det er ikke lige det en stressramt har brug for.


Som William Shakespeare sagde:

“At græde er at mindske sorgens dybde”


Så når gråden melder sin ankomst, og du føler behov for det så græd - vær ikke bange for din egen sorg, smerte og sårbarhed, mærk den og tag den i hånden og mød den med venlighed og omsorg.


Denne handling vil kun gøre dig stærkere. Du vil heale dig selv indefra, blive et lykkeligere og et mere hel menneske.


Kh Charlotte 💟☮️☯️

161 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle

​© 2017 - 2021 
by
Charlotte Rønneberg
Rådgivning

 

Privatlivspolitik og Handelsbetingelser