357590614967133. Råd til ferien... Pak og lad stressen blive hjemme
 • Charlotte A. Rønneberg

Råd til ferien... Pak og lad stressen blive hjemme

Opdateret: 20. juli 2019De fleste glæder sig og har ofte brug for at komme på ferie væk fra stress og jag, så de kan lade batterierne op.


For en stresset kan det dog være stressende at holde ferie.


Flere føler, at de skal være ekstra på eller mere tilgængelig overfor sin familie, og at de skal holde en rigtig aktivitetsferie.


Derfor er det super vigtigt, at man forventningsafstemmer fra start.


Hvilken ferie man skal have?

- og hvad der vil være realistisk at lave af aktiviteter og hvor mange?.


Det er en klar fordel, hvis meget bliver planlagt på forhånd. Der skal prioriteres skarpt - jo bedre det er tilrettelagt (med gode pauser til restitution) jo mere ro i maven har man.


Det er helt sikkert lettere sagt end gjort.


Hvis du er sygmeldt med stress - så SKAL du huske at tjekke med dit jobcentret, før du rejser udenlands.


Vær opmærksom på, at det som udgangspunkt ikke er tilladt at rejse til udlandet, hvis du er 100% sygemeldt..


Hvis du har planlagt en rejse til udlandet i den kommende tid, så sørg for at fortælle det til din sagsbehandler på Jobcentret. Nogle gange laver de en dispensation og giver dig lov til at tage afsted alligevel.


Når du holder ferie,

så sørg for at


 • Sørg for at "lukke" for alle dine opgaver på arbejdet såvel i dit privatliv. Det stresser unødvendigt, hvis man hele tiden går og tænker på en opgave som ikke er færdig.

 • Skru ned for forbruget af mobiltelefoner, iPads og ingen tjekken op på e-mails (sæt auto-svar på) Facebook, Instagram e.l Ferie er tid til nærvær og til at være opmærksom på sig selv og dem, man holder ferie med. Hvis man hele tiden er online, er man alligevel fraværende.

 • Brug ferien til samvær med familien og venner det kan være hygge og afslapning ved havet, spil, komme ud i naturen, mental afslapning, meditation og en god gå-tur. Gør ting som er energigivende og ikke drænende. I skal nyde ikke yde.

 • Sørg for ikke at lave et for tætpakket program. Lav højst noget hver anden dag, så I kan slappe af de fleste dage. Børn har også brug for ro og stabilitet. Er der noget, som I gerne vil se, men som I ikke kan nå, så PYT eller gem det til en anden god gang.

 • Sørg også for at få lidt alene tid og nyd tiden i "stilhed". Et sted hvor man kan pleje og være god ved sig selv. Et sted hvor man giver sig tid til at mærke sig selv og ens nuværende behov.

 • Sørg for at være 100 % nærværende. Hvis der er brug for en ekstra pause, så tager man det. Hellere det end man presser sig selv for hårdt. Man skal helst ikke stå i en situation, hvor man pludselig opdager, at ferien er væk, uden at man nåede at slappe af.

 • Sørg for at gå tidligt i seng, hvis du er vant til det. Søvn er basen for hele din dag, hvis du ikke sover din vante antal timer, så "vælter" hele dagen.

 • Sørg for ikke at skru op for alkohol, coffein el, det kan gøre dig mere stresset.

 • Det vigtigste er at nyde din ferie sammen med din nærmeste. Nydelse skal være din bedste ven igennem hele ferien. Der skal være tid til dig selv og at pleje dine gode vaner og rutiner. Du skal stadigvæk være god til at give dig selv omsorg - og mærke efter hvad du har brug for.


Jeg vil ønske dig og din familie en rigtig god “energifyldt” ferie. ❤


#ferie #ferieudenstress #råd #redskab #stress #energi #afslapning #vacation #ferie #nostressferi

137 visninger
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle

​© 2017 - 2020 
by
Charlotte Rønneberg
Rådgivning

 

Privatlivspolitik og Handelsbetingelser